Ομιλητές Επιχειρηματικότητας

Αριστείδης ΚούκοςΚαθηγητής Χημείας στο 1ο Γεν. Λύκειο Βόλου

Αριστείδης Κούκος

Καθηγητής Χημείας στο 1ο Γεν. Λύκειο Βόλου

Ο Αριστείδης Κούκος γεννήθηκε στο Βόλο και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Διετέλεσε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος Αξ/κός Υλικού Πολέμου σαν διαχειριστής αποθηκών υλικών και ανταλλακτικών. Έχει εργαστεί για τέσσερα χρόνια στην τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ Ηρακλής, πενταετής προϋπηρεσία σαν αναπληρωτής καθηγητής χημείας και 21 χρόνια μέσω ΑΣΕΠ προϋπηρεσία στη Β΄θμια Εκπαίδευση. Η οργανική του θέση από το 2008 είναι στο 1ο ΓΕΛ Βόλου όπου εκπόνησε προγράμματα επιχειρηματικότητας με τους μαθητές του σχολείου, ενώ υλοποίηση προσωπικό project στην έρευνα, εξέλιξη, κατασκευή και τοποθέτηση ηλεκτρολυτικών στοιχείων παραγωγής καθαρού υδρογόνου σε αυτοκίνητα, ελαφρά και βαρέα οχήματα και σκάφη με όφελος εξοικονόμηση καυσίμων, βελτίωση λειτουργίας και μακροζωίας κινητήρων βενζίνης, ντίζελ και αερίου.

Μάριος ΕμμανουήλΣύμβουλος Επιχειρηματικότητας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Μάριος Εμμανουήλ

Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ελισσάβετ ΠαυλίτσαProducts & Services Director at JOIST Innovation Park

Ελισσάβετ Παυλίτσα

Products & Services Director at JOIST Innovation Park

Απόφοιτος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, η Ελισσάβετ ως Υπεύθυνη του τμήματος Καινοτόμων Προϊόντων & Υπηρεσιών συνδυάζει διαφορετικές πτυχές για δύο διαφορετικά πράγματα:
• Από την άποψη των Προϊόντων και των Υπηρεσιών, οδηγεί και εφαρμόζει μια καινοτόμο και συνεπή προσέγγιση ως προς τις πολιτικές και τις στρατηγικές για την υποστήριξη των προϊόντων και των υπηρεσιών του Πάρκου Καινοτομίας JOIST αλλά και για την πλατφόρμα του EUcalls.net. Η Ελισσάβετ αναλαμβάνει θέματα που αφορούν συναντήσεις με τους πελάτες και νέες συνεργασίες, προωθώντας και διανέμοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σε τρίτα μέρη.
Και από τη σκοπιά της Δικτύωσης, αναπτύσσει και διατηρεί ισχυρές σχέσεις με στοχευμένο κοινό και βασικά ενδιαφερόμενα μέρη. Δουλεύοντας συλλογικά και επικοινωνώντας με το κοινό τις αναδυόμενες ευκαιρίες και τον αντίκτυπο των αλλαγών που μπορεί να φέρει το δυναμικό οικοσύστημα του Πάρκου Καινοτομίας JOIST και βοηθώντας παράλληλα τη συνεργασία μεταξύ των ενδιαφερομένων, στοχεύοντας στη διαμόρφωση ισχυρών συνεργασιών και την ανάπτυξη ενός δυνατού οικοσυστήματος.

Ελισάβετ ΜιχαηλίδουΔημιουργός ZeroWaste ειδών και Ιδρύτρια της Elismadeit

Ελισάβετ Μιχαηλίδου

Δημιουργός ZeroWaste ειδών και Ιδρύτρια της Elismadeit

Η Ελισάβετ-Ειρήνη Μιχαηλίδου είναι δημιουργός και ιδρύτρια της Elismadeit. Ζει και εργάζεται με την οικογένεια της στην Ελληνική ύπαιθρο (Νέο Σκοπό, Σέρρες). Από μικρή ηλικία μέχρι και σήμερα, η προστασία του περιβάλλοντος και η εναρμόνιση του με αυτό, είναι μέρος της καθημερινότητας της εφαρμόζοντας τις αρχές της κυκλικής και τοπικής οικονομίας και του zero waste. Με αφορμή τις υφασμάτινες πάνες των παιδιών της ξεκίνησε να ερευνά για τις φυσικές και επαναχρησιμοποιουμενες επιλογές στην φροντίδα μωρού, γυναικών και σπιτιού. Από το 2016 δημιουργεί υφασμάτινα είδη φροντίδας περιόδου και άλλα εξατομικευμένα zerowaste είδη, με ηθικό τρόπο κατασκευής και φιλικά προς το περιβάλλον. Όλα τα είδη της φτιάχνονται εξ’ ολοκλήρου από την ίδια με Ελληνικές ή/και Ευρωπαϊκές πρώτες ύλες. Παράλληλα κάνει παρουσιάσεις και ομιλίες για τις αρχές του Zerowaste, την πρακτική εφαρμογή του, και εργαστήρια για αξιοποίηση ειδών που ήδη έχουμε στο σπίτι μας, παρασκευή φυσικών προϊόντων και άλλα.

Δημήτριος ΜιχαηλίδηςΔημοσιογράφος Αγρονέα

Δημήτριος Μιχαηλίδης

Δημοσιογράφος Αγρονέα

Γεννήθηκε το 1950 σπούδασε και εργάσθηκε κυρίως στην Θεσσαλονίκη, όπου και διαμένει. Ολοκλήρωσε κάποτε τις σπουδές του σε τεχνικά θέματα(1974), στην διοίκηση επιχειρήσεων (1982), εξειδικεύτηκε στην περιβαλλοντολογία (1984) & στην ασφάλεια στην εργασία (1985), και σήμερα ως συνταξιούχος δεν έχει άμεσα εργασιακές υποχρεώσεις. Διετέλεσε ελεύθερος επαγγελματίας-σύμβουλος σε έργα τοπικής αγροτικής ανάπτυξης, συνεργάτης του ΣΒΒΕ για τον πρωτογεννή τομέα, Διευθυντής Δια Βίου Μάθησης στην Γεωργική Βιοτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης, Προϊστάμενος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, καθηγητής του ΤΕΙ Θεσ/νίκης, και εργολάβος τεχνικών ιδιωτικών έργων. Σήμερα προσφέρει εθελοντικά, σε εθελοντικές οργανώσεις, όπως: Ενώσεις Νέων Αγροτών, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, Ένωση Παλαιών Προσκόπων Θέρμης, Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, Δίκτυο ΚοινΣΕπ Κεν. Μακεδονίας.

Σωτήρης ΧατζηιωαννίδηςΕμπορικός Δ/ντής, Skywalker

Σωτήρης Χατζηιωαννίδης

Εμπορικός Δ/ντής, Skywalker

Ο Σωτήρης Χατζηιωαννίδης είναι σήμερα Εμπορικός Διευθυντής στην εταιρία Skywalker.gr, ενώ έχει διατελέσει Διευθυντής Πωλήσεων και Προϊστάμενος του τμήματος Πωλήσεων στην εταιρία για πάνω από οκτώ χρόνια. Είναι υπεύθυνος για την εμπορική ανάπτυξη και επέκταση της εταιρίας σε διεθνές περιβάλλον αλλά και για τον στρατηγικό σχεδιασμό των πωλήσεών της. Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Πειραιά, με μεταπτυχιακό δίπλωμα στον Τουρισμό & στη Διοίκηση Ξενοδοχειακών Μονάδων αλλά και στο Management από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Αγγελική ΤσαμέτηΥποψήφια Διδάκτωρ, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Αγγελική Τσαμέτη

Υποψήφια Διδάκτωρ, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Θέλεις να το επισκεφτείς;ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΙΣ!